Jeugdhuis Lanteirn

Begeleiding van Jeugdhuis Lanteirn bij de inrichting van een tijdelijke invulling van het oude postgebouw in het kader van project ‘Infrastructuur’ van Formaat.

Samen met het bestuur zijn we op een participatieve wijze tot het volgende plan gekomen:
De nieuwe locatie is ongeveer 100m² groot en daardoor ongeveer drie keer zo groot als het huidige jeugdhuis. Voor een gezellige avond is er nood aan opdeling en intimiteit. Daarom werd er gekozen voor mobiele wanddelen (2m hoog, 2m breed) die los in de ruimte kunnen worden geplaatst. Zo kan men de ruimte kleiner  maken, verschillende hoekjes creëren of de ramen gedeeltelijk verduisteren. Bij grotere evenementen kan alles aan de kant en kan de zaal optimaal gebruikt worden.
Voor grote evenementen was er ook nood aan een podium, als plek voor een dj of een band. Het podium is bewust laag gehouden (15cm hoog) zodat het nog steeds als onderdeel van de ruimte kan functioneren als het niet gebruikt wordt voor optredens. Het is 4m op 3m groot en heeft voldoende ingewerkte stopcontacten voor gemakkelijk en snel gebruik.
De bar is zo dicht mogelijk bij de berging voorzien, hier was ook al een waterafvoer en -toevoer aanwezig. De vloer achter de bar werd 15cm verhoogd om nodige leidingen gemakkelijk te kunnen plaatsen en geeft daarnaast een goed uitzicht over de volledige ruimte.
Verder zijn er nog een aantal zitelementen gemaakt die op verschillende manieren kunnen gebruikt worden.

Dit alles werd gerealiseerd door de medewerkers van Levanto, in samenwerking met Formaat. Vrijwilligers van het jeugdhuis hebben zelf de bestaande plafond afgebroken, nieuwe verlichting gehangen, geschilderd, de muur achter het podium en de bar afgewerkt met gerecycled pallethout en een aantal tafels gemaakt.

Programma:
Tijdelijke invulling oud postgebouw tot jeugdhuis

Locatie:
Duffel | januari 2017